Logo-MC

Drumstellen

Of je nu net begint met drummen of een ervaren drummer bent die op zoek is naar een nieuw geluid, het kiezen van het juiste drumstel kan een uitdaging zijn. Bij Music Company zijn we hier om je te helpen bij elke stap van het proces.

Deskundig advies

Kiezen van het juiste drumstel

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een drumstel. We sommen ze graag voor je op.

special effect met water op drum met drummer

Muziekstijl

Verschillende muziekstijlen vragen om verschillende drumstellen. Een jazzdrummer heeft wellicht een andere set nodig dan een rockdrummer. We kunnen je adviseren over welke drumstellen het best aansluiten bij jouw persoonlijke muziekstijl.

drum keuze

Ruimte

De grootte en akoestiek van de ruimte waarin je speelt, kunnen invloed hebben op de keuze van je drumstel. Grotere drumstellen zijn beter geschikt voor grotere ruimtes en optredens, terwijl kleinere, compacte drumstellen beter geschikt kunnen zijn voor thuisoefeningen of kleinere optredens.

drum keuze

Budget

Drumstellen kunnen sterk variëren in prijs, afhankelijk van het merk, de grootte en het materiaal van de ketels. Wij helpen je een drumstel te vinden dat binnen jouw budget past, zonder in te leveren op kwaliteit.

drum keuze

Persoonlijke voorkeur

Uiteindelijk is de belangrijkste factor bij het kiezen van een drumstel jouw persoonlijke voorkeur. Elk drumstel heeft een unieke klank en speelgevoel. Het belangrijkste is dat jij je comfortabel en geïnspireerd voelt bij het spelen.

Ruim gamma

Beginners & professionals

Het juiste drumstel kan ook verschillen op basis van je ervaringsniveau. Voor beginners raden we vaak een basisdrumstel aan met een snaredrum, basdrum, tomtoms en bekkens. Deze kits zijn vaak voordeliger en bieden alles wat je nodig hebt om te beginnen.

Voor meer ervaren drummers hebben we een assortiment professionele drumstellen met extra toms, verschillende soorten snaredrums en een grotere selectie van cimbalen. Deze drumstellen zijn vaak gemaakt van hoogwaardiger materiaal en bieden meer mogelijkheden voor aanpassing en uitbreiding.

drumstellen
drumstellen
Breed assortiment

Accessoires

Vergeet niet om ook de juiste accessoires te kiezen voor je drumstel. Drumsticks, drumkruk, drumvellen en hardware zijn allemaal essentiële onderdelen van je drumstel. Ook hiervoor hebben we een breed assortiment om uit te kiezen.

Bij Music Company zijn we toegewijd om jou de beste drumervaring te bieden. We nodigen je uit om onze winkel te bezoeken en zelf de kwaliteit en verscheidenheid van onze drumstellen en accessoires te ervaren. Ons ervaren team staat klaar om je te helpen bij het kiezen van het perfecte drumstel voor jou.

Topmerken

Vertrouwde merken

We zijn trots op ons assortiment drumstellen van topmerken zoals Yamaha, Pearl, Tama, Ludwig en DW Drums. Elk merk heeft zijn eigen unieke kwaliteiten en klankkleur. Ons ervaren team helpt je graag het merk en model te vinden dat het best bij jouw stijl en behoeften past.

Bij Music Company zijn we gepassioneerd door het helpen van muzikanten om het perfecte instrument te vinden. Kom langs, ontdek onze selectie drumstellen en vind het drumstel dat je helpt je ritme te vinden.

drumstellen-pearl